Remonttilaina – Kodin uudistaminen on helppoa ja vaivatonta

  Joustoluottoa äkkiä

Kodin remontointi voi olla kallista ja aikaa vievää, mutta se voi myös parantaa merkittävästi asumisen laatua ja nostaa kodin arvoa. Tämän vuoksi monet suomalaiset harkitsevat tälläkin hetkellä remonttilainan ottamista, mikä tarjoaa mahdollisuuden rahoittaa suuremmatkin remontit ilman suurta säästökuormaa.

Mitä remonttilaina käytännössä on?Hae remonttilaina netistä

Remonttilaina on laina, joka on tarkoitettu käytettäväksi kodin (tai kesämökin) remontoimiseen. Se toimii samalla tavalla kuin muutkin kulutusluotot, mutta sen käyttötarkoitus on rajattu nimenomaan asunnon korjaus- ja uudistustöihin. Lainan määrä vaihtelee yleensä muutamasta tuhannesta eurosta aina 60 000 euroon saakka.

Miten remonttilainaa haetaan?

Remonttilainan hakeminen on nykyisin helpointa netissä, kuten muidenkin lainojen. Useimmat pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat tätä lainapalvelua, joten valinnanvaraa riittää. Lainahakemuksen voi tehdä kotisohvalta käsin verkossa ja päätöksen saa usein jo saman päivän aikana.

Jos lainahakemuksen jättämisen jälkeen saatu lainapäätös on positiivinen, lainasumma siirretään tilillesi ja voit aloittaa haluamasi remontointityöt. Laina maksetaan takaisin sovitun maksusuunnitelman mukaisesti, yleensä kuukausierissä.

Miksi valita remonttilaina?

Remonttilainan etuna on sen joustavuus ja nopeus. Voit toteuttaa unelmiesi kodin/kesämökin uudistamishankkeet heti ilman tarvetta säästää etukäteen pitkiä aikoja. Voit myös vaikuttaa takaisinmaksusuunnitelmaan, jotta voit maksaa lainan takaisin sinulle sopivassa tahdissa. Monet pankit tarjoavat kilpailukykyisiä korkoja remonttilainalle, mikä tekee siitä edullisen vaihtoehdon muiden kulutusluottojen rinnalla.

Millaiseen käyttöön remonttilainaa voi ottaa?

Remonttilainalla voi rahoittaa monenlaisia kodin/vapaa-ajan asunnon korjaus- ja uudistustöitä. Yleisiä käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen remontoiminen, lattian tai katon uusiminen, tai huoneiden välisen seinän purkaminen. Voit käyttää lainasummaa myös pienempien korjaustöiden tekemiseen (kuten sähkötöihin).

On hyvä tutustua lainan ehtoihin ennen kuin lainaa hakee. Remonttilainaa voi esimerkiksi usein käyttää myös sisustuselementtien hankkimiseen, mutta tämä ei ole itsestäänselvyys.

Kuinka paljon remonttilainaa voin saada?

Remonttilainan määrään vaikuttavat yleensä varsinkin hakijan tulot ja velat. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat hakijan maksukykyä ennen lainapäätöksen tekemistä, joten suuremmat tulot ja vähäiset velat voivat kasvattaa saatavan lainasumman määrää.

Lisäksi lainan vakuusarvo voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon remonttilainaa voi saada. Jos esimerkiksi remontoitava asunto toimii vakuutena, sen arvo voi nostaa paljonkin saatavan lainasumman määrää. Toisaalta varsinkin pienempiä remonttilainoja otetaan usein ilman vakuutta.

Lainanhakijan taloudellinen tilanne ja maksukyky ovat aina keskeisiä tekijöitä myös remonttilainan myöntämisen kannalta. Laina-aika ja takaisinmaksusuunnitelma voivat myös vaikuttaa siihen, kuinka suuri lainasumma on mahdollista saada.

  Kertalaina

Mikä on remonttilaina ilman vakuuksia?

Lainaa remontointiin

Remonttilaina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, joka myönnetään ilman erillisen omaisuuden (kuten auton) tai kiinteän omaisuuden (kuten asunnon) pantiksi laittamista. Tällaisessa tapauksessa pankki tai rahoituslaitos ei voi periä lainaa vakuuden kautta, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin maksusuunnitelman mukaisesti.

Remonttilainan hakeminen ilman vakuuksia voi olla houkutteleva vaihtoehto, sillä se ei edellytä omaisuuden panttaamista. Vakuuden käyttäminen lainaa haettaessa usein myös pitkittää lainapäätöksen saamista, sillä vakuuden (omaisuuden) arvo on määriteltävä. Vakuudettoman lainan lainapäätös perustuu varsinkin hakijan tuloihin ja luottokelpoisuuteen.

Remonttilaina ilman vakuuksia voi olla hieman korkeampikorkoinen kuin vakuudellinen remonttilaina. Lisäksi lainasumma voi olla pienempi kuin vakuudellisessa lainassa. Tämä johtuu siitä, että pankki tai rahoitusyhtiö haluaa minimoida riskit lainaa antaessaan.

Lainoja kannattaa vertailla netissä

Remonttilainojen vertaileminen netissä on hyvä tapa löytää sopiva lainavaihtoehto omaan remonttiin. Lainojen vertailuun ja kilpailutukseen erikoistuneella sivustolla voi vertailla vaivattomasti eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja.

Lainavertailusivusto auttaa sinua vertailemaan eri lainojen korkoja, kuluja ja muita ehtoja nopeasti. Voit syöttää sivustolle haluamasi lainasumman ja -ajan, jonka jälkeen saat listauksen eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamista lainoista.

Lainojen kilpailutukseen erikoistuneilla sivustoilla täytetään tyypillisesti lainahakemus, jonka jälkeen hakija voi saada eri yhtiöiltä lainatarjouksia. Nämä ovat tarkkoja ja henkilökohtaisia lainatarjouksia, toisin kuin vertailusivustoilla, jotka tyypillisesti näyttävät vain suuntaa antavia vaihtoehtoja. Saaduista lainatarjouksista ilmoitetaan usein sähköpostitse.

Pelkän nimelliskoron tarkkailun sijaan katse kannattaa kiinnittää muihinkin ehtoihin. Kannattaa kiinnittää huomiota lainaan kuuluviin maksuihin, kuten avausmaksuihin, tilinhoitomaksuihin sekä myös todelliseen vuosikorkoon. Aina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista pitäisi olla tarmoa lukea myös lainaehtojen pienellä präntättyjä kohtia.

Remonttilainan lainalaskuri

Lainalaskuri on kätevä työkalu, jonka avulla voit arvioida remonttilainan kustannuksia ja takaisinmaksuaikaa. Lainalaskuriin voit syöttää haluamasi lainasumman ja laina-ajan, jonka jälkeen laskuri näyttää sinulle välittömästi vähintään esimerkin siitä, miltä lainan takaisinmaksu tulisi näyttämään numeroiden valossa.

Lainalaskuri laskee sinulle arvion siitä, kuinka suureksi kuukausieräsi muodostuu ja paljonko maksat yhteensä korkoineen takaisin laina-aikana. Riippuen lainalaskurista, se voi kertoa sinulle myös miten laina-aika ja korkotaso vaikuttavat kuukausierän suuruuteen ja kokonaiskustannuksiin.

Remonttilainan lainalaskuria kannattaa käyttää apuna oman taloudellisen tilanteen arvioinnissa, vaikka sen tarjoamia lukuja kannattaakin käyttää vain osviittana. Voit testata erilaisia vaihtoehtoja ja löytää sinulle sopivimman kombinaation ennen varsinaisen lainahakemuksen tekemistä.

  Käyttölaina

Lainalaskuri antaa tyypillisesti vain arvion, eikä siinä näkyvät luvut ole sitova tarjous. Todelliset kustannukset voivat poiketa laskurin antamasta arviosta riippuen esimerkiksi hakijan luottokelpoisuudesta ja tuloista.

Vakuudellinen remonttilaina

Toisin kuin vakuudeton remonttilaina, vakuudellinen remonttilaina on laina, joka myönnetään hakijalle pantattua omaisuutta vastaan. Panttina käytetään usein asuntoa tai kiinteistöä. Tämä tarkoittaa sitä, että pankki tai rahoituslaitos voi vaatia takaisinmaksua vakuuden kautta, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa sovitussa ajassa.

Vakuudellisen remonttilainan etuna on yleensä alhaisempi korko verrattuna vakuudettomaan remonttilainaan. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että pankki tai rahoitusyhtiö ottaa pienemmän riskin lainan takaisinmaksun suhteen, kun sillä on vakuus.

Toisaalta vakuudellisen remonttilainan hakeminen voi olla hieman monimutkaisempaa ja aikaa vievämpää kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Lainaprosessi sisältää tällöin usein omaisuuden arvioinnin ja sen varmistamisen, että omaisuus todella soveltuu vakuudeksi.

Vakuuden käyttämistä on aina syytä harkita huolellisesti. Se ei ole siis vain pieni merkintä lainasopimuksessa, vaan vakuuden voi pahimmassa tapauksessa menettää. Jos et kykene maksamaan takaisin lainaa sovitussa ajassa, pankki voi periä vakuutesi.

Laina-aika

Remonttilainan laina-aika voi vaihdella suuresti riippuen siitä, millaisesta kulutusluotosta on kyse ja miten paljon rahaa tarvitset. Yleensä remonttilainojen laina-ajat ovat kuitenkin 1–15 vuotta.

Vakuudettoman remonttilainan laina-aika on yleensä lyhyempi kuin vakuudellisen lainan. Tämä johtuu siitä, että pankki tai rahoitusyhtiö ottaa suuremman riskin myöntäessään vakuudetonta lainaa ja haluaa siksi minimoida riskinsä lyhyemmällä takaisinmaksuajalla. Mitä pitempi maksuaika, sitä todennäköisemmin lainanottaja voi esimerkiksi sairastua vakavasti tai joutua työttömäksi.

Laina-ajan valintaan voi vaikuttaa myös lainanhakija, eli siihen ei pidä suhtautua täysin annettuna. Lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä korkeampia kuukausieriä, mutta samalla saat maksettua lainan nopeammin pois. Pidempi takaisinmaksuaika taas tarkoittaa pienempää kuukausierää, mutta samalla maksat enemmän korkokuluja.

Esimerkkejä lainan käyttötarkoituksista

Remonttilainaa voidaan käyttää monenlaisiin remontointitarpeisiin. Tässä on muutamia esimerkkejä:

  1. Keittiöremontti: Keittiöstä näkee usein helpoiten, miltä vuosikymmeneltä se on peräisin. Keittiön uusiminen voikin nostaa asunnon arvoa huomattavasti. Remonttilaina voi auttaa sinua kustantamaan täysin uuden keittiön tai vanhan keittiön pienemmän päivittämisen.
  2. Kylpyhuoneremontti: Kylpyhuoneen remontti tehdään usein putkiremontin yhteydessä tai kun halutaan päivittää vanhentuneet putkistot tai suihkutilat. Remonttilainan turvin voit kunnostaa kylpyhuoneen uuteen uskoon.
  3. Sisustusremontti: Jos haluat saada kotiisi uutta ilmettä, remonttilainan turvin voit esimerkiksi hankkia uudet parketit, maalata seinät tai vaihtaa vaikka sohvakalusteet.
  4. Pihan kunnostus: Remonttilainan avulla voit piristää pihan ulkonäköä tai saada pihapiirisi olemaan käytännöllisempi. Voit esimerkiksi pystyttää aidan, vaihtaa nurmikon paikkaa tai laajentaa terassia.
  Osamaksu Vai Joustoluotto

Remonttilaina vuosikorjaukseen ja perusparannukseen

Remonttilaina on usein tarpeen vuosikorjausta tai perusparannusta varten. Vuosittaiset huoltotoimenpiteet ovat tärkeitä, jotta asunto pysyy hyvässä kunnossa ja sen arvo säilyy. Yleensä tämä korostuu, mitä vanhemmasta asunnosta on kyse. Tällaisia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi putkien kuntotarkastus, ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus tai ikkunoiden tiivistys.

Perusparannus taas tarkoittaa tyypillisesti laajempaa remonttia, jossa korjataan vaurioita tai päivitetään talon materiaaleja ja tekniikkaa. Tällaisiin toimenpiteisiin kuuluvat esimerkiksi katon uusiminen, salaojien asentaminen tai lämmitysjärjestelmän päivittäminen. Asuntojen energiatehokkuuteen kiinnitetään vuosi vuodelta enemmän huomiota ja monesti perusparannus liittyy myös siihen.

Usein kysyttyä remonttilainoista

Mitä ovat tyypilliset lainasummat remonttilainoissa?

Lainasummat voivat vaihdella suuresti riippuen remontin laajuudesta ja vaadittavista korjauksista. Tyypillisesti lainaa voi hakea 1000-50 000 euron väliltä.

Tarvitseeko minun esittää erityisiä asiakirjoja lainan hakemista varten?

Yleisesti ottaen sinun tulee esittää kopiot viimeisimmästä palkkakuittistasi, verotustodistuksestasi sekä kattava suunnitelma remontin kustannuksista. Lisäksi joissakin tapauksissa saatetaan pyytää esimerkiksi lainan takaajan henkilöpapereita.

Vaaditaanko remonttilainalle vakuuksia tai takauksia?

Tämä voi vaihdella lainantarjoajan mukaan, mutta yleensä remonttilainat ovat vakuudettomia. Joissakin tapauksissa saatetaan vaatia esimerkiksi henkilötakaajaa tai vakuuksia remonttilainalle. On tärkeää tutustua huolellisesti kunkin lainantarjoajan vaatimuksiin ja ehtoihin ennen lainan hakemista.

Kuinka nopeasti voin saada remonttilainan käyttööni?

Remonttilainan käsittelyaika voi vaihdella huomattavasti riippuen lainan tarjoajasta. Joissakin tapauksissa laina voidaan myöntää jopa samana päivänä, kun taas toisissa tapauksissa käsittelyaika voi olla useita päiviä tai jopa viikkoja.

Mikä on remonttilainan takaisinmaksuaika?

Tämä riippuu pitkälti omasta taloudellisesta tilanteestasi sekä remontin laajuudesta ja kustannuksista. On tärkeää löytää sopiva takaisinmaksuaika remonttilainalle, joka sopii omaan taloustilanteeseen ja ei aiheuta liian suuria kuukausittaisia maksueriä.

Mitkä ovat remonttilainan korkokustannukset ja muut lisämaksut?

Lainan korkokustannukset ja muut lisämaksut voivat vaihdella huomattavasti riippuen lainantarjoajasta ja lainaehdoista, tavallisesti remonttilainan korko on 4,5-20% + muut kulut.