Lainaa Yhteishakijan Kanssa

Tarkenna hakutuloksia?

1

Lainaaheti.fi

Lainaa yhteishakijan kanssa

500-60000€

Laina-aika: 12-180kk

9.6 / 10

2

Haelaina.fi

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-60000€

Laina-aika: 12-180kk

9.5 / 10

3

Kulutusluotto.com

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-60000€

Laina-aika: 12-180kk

9.4 / 10

4

Rahoituslaitos

Lainaa yhteishakijan kanssa

100-60000€

Laina-aika: 12-240kk

9.1 / 10

5

Vippi.org

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-60000€

Laina-aika: 12-180kk

8.9 / 10

6

Omalaina.fi

Lainaa yhteishakijan kanssa

100-60000€

Laina-aika: 12-240kk

8.7 / 10

7

Lainapaikka

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-60000€

Laina-aika: 12-180kk

8.4 / 10

8

Rahalaitos

Lainaa yhteishakijan kanssa

500-70000€

Laina-aika: 12-180kk

8 / 10

9

Sortter

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-60000€

Laina-aika: 12-240kk

7.5 / 10

10

Alisa Pankki

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-30000€

Laina-aika: 24-120kk

7.5 / 10

11

Bluestep Bank
 • Ikäraja: 18v

Lainaa yhteishakijan kanssa

5000-850000€

Laina-aika: 120-360kk

7 / 10

12

Unolaina
 • Ikäraja: 20v

Lainaa yhteishakijan kanssa

500-60000€

Laina-aika: 12-180kk

6.8 / 10

13

Lainarahoitus

Lainaa yhteishakijan kanssa

1000-60000€

Laina-aika: 12-180kk

6.2 / 10

Lainan hankinta yhteishakijan kanssaJoustoluotto yhteishakijan kanssa

Yhteishakijan kanssa lainaa hakeva voi saada monia etuja, jotka voivat tehdä lainan hankinnasta helpompaa ja taloudellisesti hyödyllisempää. Tässä kattavassa oppaassa kerromme, miksi kannattaa valita laina yhteishakijan kanssa ja millainen rooli yhteishakijalla on lainapäätöksen teossa.

Syyt valita laina yhteishakijan kanssa

Yhteishakijan kanssa lainaa hakeva voi saada monia etuja, jotka tekevät lainan hankinnasta helpompaa ja taloudellisesti kannattavampaa. Tässä joitakin tärkeimmistä syistä:

 • Paremmat ehdot: Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi tarjota paremmat lainaehdot. Koska riski lainanantajalle pienenee, kun lainaa hakee kaksi henkilöä, voi lainan korko olla alhaisempi ja laina-aika pidempi.
 • Helpompi lainan saanti: Yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla helpompi saada hyväksyttyä. Jos toisella hakijalla on vakaat tulot ja hyvä luottotieto, se voi parantaa mahdollisuuksia saada lainaa.
 • Suurimmat lainasummat: Usein yhteishakijan kanssa voi hakea suurempia lainasummia kuin yksin. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi asuntoa tai autoa ostaessa.

Yhteishakijan rooli lainapäätöksen teossa

Yhteishakijan rooli lainapäätöksen teossa on merkittävä. Yhteishakija on yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin pääasiallinen hakija. Tämä tarkoittaa, että jos pääasiallinen hakija ei pysty maksamaan lainaa, yhteishakijan on maksettava se.

Yhteishakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa myös lainapäätökseen. Lainanantaja tarkastelee molempien hakijoiden tulot, menot, velat ja luottotiedot ennen lainapäätöksen tekemistä. Hyväluottoinen ja taloudellisesti vakaa yhteishakija voi parantaa mahdollisuuksia saada laina hyväksyttyä ja saada paremmat lainaehdot.

On tärkeää, että sekä pääasiallinen hakija että yhteishakija ymmärtävät yhteishakijan roolin ja vastuut lainapäätöksen teossa. Lainaa hakiessa on tärkeää keskustella yhteishakijan kanssa lainan takaisinmaksusta ja siitä, mitä tapahtuu, jos toinen hakija ei pysty maksamaan lainaa.

Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen – Prosessi ja kriteerit

Askel askeleelta: Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on prosessi, joka voi tehdä lainan saamisen helpommaksi ja ehdot paremmiksi. Seuraavassa on yksityiskohtainen kuvaus prosessista:

 • Vaihe 1: Valitse sopiva lainatuote ja lainanantaja. On tärkeää valita lainanantaja, joka tarjoaa mahdollisuuden hakea lainaa yhteishakijan kanssa.
 • Vaihe 2: Täytä lainahakemus. Hakemuksessa tulee ilmoittaa sekä hakijan että yhteishakijan tiedot. Hakijan ja yhteishakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa lainatarjoukseen.
 • Vaihe 3: Lähetä hakemus. Lainanantaja arvioi hakemuksen ja tekee luottopäätöksen.
 • Vaihe 4: Jos hakemus hyväksytään, lainanantaja lähettää lainatarjouksen, jossa ilmoitetaan lainan ehdot.
 • Vaihe 5: Jos olet tyytyväinen tarjoukseen, allekirjoita lainasopimus. Lainasopimus on sitova, joten se tulee lukea huolellisesti ennen allekirjoittamista.

Mitä odotamme yhteishakijalta?

Yhteishakijan tulee täyttää tietyt kriteerit, jotta lainan hakeminen olisi mahdollista. Yhteishakijan rooli on taata lainan takaisinmaksu, jos pääasiallinen hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Siksi yhteishakijalta odotetaan seuraavia asioita:

 • Vakituinen työ: Yhteishakijalla tulee olla vakituinen työ tai muu säännöllinen tulonlähde.
 • Hyvä luottotietorekisteri: Yhteishakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.
 • Riittävä ikä: Yhteishakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta jotkut lainanantajat saattavat asettaa korkeamman ikärajan.
 • Suomen kansalaisuus tai pysyvä oleskelulupa: Useimmat lainanantajat vaativat, että yhteishakija on Suomen kansalainen tai hänellä on pysyvä oleskelulupa Suomessa.

Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen voi helpottaa lainan saantia ja parantaa lainan ehtoja. Hakijan ja yhteishakijan taloudellisen tilanteen huomioiminen lainaprosessissa voi johtaa parempiin lainaehtoihin ja edullisempaan lainaan.

Lainaehtojen ja etujen ymmärtäminen yhteishakijan kanssa

Hankkia lainaa yhteishakijan kanssa voi olla erittäin hyödyllinen ratkaisu, kun tarvitset suuremman lainan tai jos sinulla on heikko luottohistoria. Yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen voi parantaa lainaehtoja ja lisätä mahdollisuuksia saada lainaa. Tämä johtuu siitä, että lainanantajat tarkastelevat yhteishakijan taloudellista tilannetta ja luottokelpoisuutta, joka voi tarjota lisäturvaa lainan takaisinmaksulle.

  Yhdistä joustoluotot yhdeksi suureksi lainaksi

Yhteishakijan vaikutus lainaehtoihin

Yhteishakijan lisääminen lainahakemukseen voi vaikuttaa merkittävästi lainaehtoihin. Ensinnäkin, yhteishakijan taloudellinen tilanne ja luottokelpoisuus otetaan huomioon lainapäätöstä tehtäessä. Jos yhteishakijalla on vahva luottokelpoisuus, se voi parantaa mahdollisuuksia saada lainaa ja saada parempia lainaehtoja, kuten alhaisemman koron tai suuremman lainasumman.

Toiseksi, yhteishakijan kanssa haettu laina tarkoittaa, että molemmat hakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen hakija ei pysty maksamaan lainaa, toinen hakija on edelleen vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä voi olla etu lainanantajalle, koska se vähentää heidän riskiään.

Lainan hyödyt yhteishakijan kanssa

On olemassa useita etuja, kun haetaan lainaa yhteishakijan kanssa. Yksi merkittävimmistä eduista on, että se voi parantaa mahdollisuuksia saada lainaa. Jos yksin hakeva ei täytä kaikkia lainanantajan vaatimuksia, yhteishakijan taloudellinen tilanne voi auttaa saavuttamaan nämä vaatimukset.

Toinen etu on, että yhteishakijan kanssa haettu laina voi johtaa parempiin lainaehtoihin. Tämä voi tarkoittaa alhaisempaa korkoa, suurempaa lainasummaa tai joustavampia takaisinmaksuehtoja. Tämä johtuu siitä, että lainanantaja ottaa huomioon molempien hakijoiden taloudellisen tilanteen ja luottokelpoisuuden, mikä voi vähentää heidän riskiään.

Kolmas etu on, että yhteishakijan kanssa haettu laina voi auttaa parantamaan luottokelpoisuutta. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos sinulla on heikko luottohistoria. Kun maksat lainan takaisin ajallaan, se voi auttaa parantamaan luottopisteytystäsi.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että yhteishakijan kanssa haettu laina tarkoittaa myös yhteistä vastuuta. Jos toinen hakija ei pysty maksamaan lainaa, toinen hakija on edelleen vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämän vuoksi on tärkeää keskustella ja ymmärtää lainaehtoja yhteishakijan kanssa ennen lainan hakemista.

Lainaa yhteishakijan kanssa

Lainan takaisinmaksu yhteishakijan kanssa

Lainan takaisinmaksu yhteishakijan kanssa tuo mukanaan omat vastuunsa ja velvollisuutensa. Yhteishakijan kanssa haettu laina tarkoittaa sitä, että lainan takaisinmaksusta vastaavat molemmat hakijat yhdessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos toinen hakija ei pysty maksamaan omaa osuuttaan lainasta, on toisen hakijan vastuulla kattaa tämä osuus.

Yhteishakijan tehtävä lainan takaisinmaksussa

Yhteishakijan tehtävänä on yhdessä toisen hakijan kanssa huolehtia lainan takaisinmaksusta sovitun aikataulun mukaisesti. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että molempien hakijoiden tulee olla tietoisia lainan ehtoista ja takaisinmaksuaikataulusta. Yhteishakijan kanssa haettu laina edellyttää molemmilta hakijoilta vastuullista taloudenhoitoa ja kykyä noudattaa sovittuja ehtoja.

Mitä seuraa, kun yhteishakijan maksukyky pettää?

Jos yhteishakijan maksukyky pettää, on toisen hakijan vastuulla kattaa tämä osuus lainasta. Tämä voi tarkoittaa käytännössä sitä, että toisen hakijan on maksettava suurempi osuus lainasta tai jopa koko laina yksin. Tämä voi aiheuttaa taloudellista rasitusta ja johtaa pahimmillaan maksuhäiriömerkintään.

On tärkeää ymmärtää, että yhteishakijan kanssa haettu laina on sitova sopimus, joka sitoo molempia hakijoita yhtä lailla. Tämän vuoksi onkin tärkeää miettiä tarkkaan, kenet valitsee yhteishakijakseen. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kun lainan saanti yksin on hankalaa tai kun halutaan saada parempia lainaehtoja. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yhteishakijan kanssa haettu laina edellyttää molemmilta hakijoilta vastuullista taloudenhoitoa ja kykyä noudattaa sovittuja ehtoja.

Lainaa yhteishakijan kanssa – Joustoluottojen tarjoajan näkökulma

Joustoluottoja.fi:n näkökulmasta lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on usein suositeltavaa. Tämä johtuu useista syistä, joita käsittelemme seuraavaksi yksityiskohtaisemmin.

Miksi yhteishakijan kanssa?

Yhteishakijan kanssa lainaamisessa on monia etuja. Ensinnäkin, se lisää lainan saamisen todennäköisyyttä. Tämä johtuu siitä, että kahdella hakijalla on usein suurempi yhteenlaskettu vuositulo kuin yhdellä hakijalla, mikä parantaa lainanmyöntäjän näkökulmasta hakijan maksukykyä.

  Häälaina

Toiseksi, yhteishakijan kanssa lainaaminen voi johtaa parempiin lainaehtoihin, kuten alhaisempaan korkotasoon. Tämä johtuu siitä, että lainanmyöntäjä näkee usein kahden hakijan olevan vähemmän riskialttiita kuin yksi hakija.

Joustoluottoja.fi ja yhteishakijan kanssa lainaaminen

Joustoluottoja.fi kannustaa lainaamaan yhteishakijan kanssa, koska se näkee tässä monia etuja. Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi parantaa lainanhakijan mahdollisuuksia saada lainaa ja saada parempia lainaehtoja. Lisäksi se voi myös vähentää lainanmyöntäjän riskiä, mikä on aina positiivista.

Yhteishakijan kanssa lainaaminen voi myös parantaa lainanhakijan taloudellista vastuullisuutta. Kahden henkilön jakama laina voi auttaa molempia osapuolia hallitsemaan paremmin talouttaan ja pitämään huolta lainan takaisinmaksusta.

Miten hakea lainaa yhteishakijan kanssa Joustoluottoja.fi:n kautta?

Yhteishakijan kanssa lainaaminen on helppoa Joustoluottoja.fi:n kautta. Hakuprosessi on suunniteltu olemaan yksinkertainen ja nopea. Hakijan tulee vain täyttää lainahakemus yhdessä yhteishakijan kanssa ja seurata ohjeita. Hakemuksessa kysytään tietoja molemmilta hakijoilta, joten on tärkeää, että molemmat osapuolet ovat mukana hakuprosessissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Joustoluottoja.fi suosittelee yhteishakijan kanssa lainaamista monista syistä. Se voi parantaa lainanhakijan mahdollisuuksia saada lainaa, saada parempia lainaehtoja ja vähentää lainanmyöntäjän riskiä.

Lainaa Yhteishakijan Kanssa – vertailu

Tässä esimerkkilaskelmassa vertaillaan kolmea erilaista lainavaihtoehtoa: lainaa yksin, lainaa yhteishakijan kanssa ja lainaa takaajan kanssa. Laina-aika on kaikissa tapauksissa viisi vuotta ja lainasumma 10 000 euroa. Korkoprosentit vaihtelevat eri lainavaihtoehtojen välillä. Lainan yksin hakevan korko on 6%, lainaa yhteishakijan kanssa hakevan korko on 4,5% ja lainaa takaajan kanssa hakevan korko on 7%. Vertailussa otetaan huomioon myös kuukausittainen lyhennys, kokonaiskustannukset viiden vuoden aikana sekä kuinka paljon säästöä yhteishakijan kanssa haettu laina tuo verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

LainavaihtoehtoKorkoKuukausilyhennysKokonaiskustannukset 5 vuoden aikanaSäästö yhteishakijaan nähden
Laina yksin6%193,33 €11 599,80 €
Laina yhteishakijan kanssa4,5%186,43 €11 185,80 €
Laina takaajan kanssa7%198,01 €11 880,60 €

Laskelmasta voidaan havaita, että lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on edullisin vaihtoehto. Yhteishakijan kanssa haettu laina tuo säästöä viiden vuoden aikana 414 euroa verrattuna siihen, että lainan ottaisi yksin. Takaajan kanssa haettuun lainaan verrattuna säästöä kertyy jopa 694,8 euroa. Yhteishakijan kanssa haettu laina on siis taloudellisesti järkevin valinta, jos lainan hakijalla on mahdollisuus hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi lainaa kannattaa hakea yhteishakijan kanssa?

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia, sillä silloin lainanantajalla on kaksi takaisinmaksusta vastuussa olevaa henkilöä. Lisäksi yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla suurempi ja sen korko pienempi, koska lainanantajan riski pienenee. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi myös auttaa jakamaan lainan takaisinmaksun taakkaa, mikä voi helpottaa taloudellista tilannetta.

Miten yhteishakijan kanssa haettava laina eroaa yksin haettavasta lainasta?

Yhteishakijan kanssa haettava laina eroaa yksin haettavasta lainasta siten, että lainan hakemiseen osallistuu kaksi henkilöä, jotka molemmat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä voi parantaa lainan myöntämisen mahdollisuutta ja usein myös lainaehdot, kuten korot, ovat edullisemmat. Lisäksi, jos toinen hakijoista ei pysty maksamaan lainaa takaisin, vastuu siirtyy toiselle hakijalle.

Miten yhteishakijan kanssa haettava laina vaikuttaa lainan ehtoihin?

Yhteishakijan kanssa haettava laina vaikuttaa usein lainan ehtoihin positiivisesti. Lainanmyöntäjä näkee yhteishakemuksen suurempana takuuna lainan takaisinmaksusta, minkä vuoksi se saattaa myöntää lainaa suuremman summan ja paremmilla ehdoilla. Lisäksi yhteishakijan kanssa haettaessa voidaan saada alhaisempi korko, koska lainan takaisinmaksuriski jakautuu useammalle henkilölle. Kuitenkin molemmat hakijat ovat yhtä lailla vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Onko yhteishakijan kanssa haettava laina helpompi saada hyväksytyksi?

Kyllä, yhteishakijan kanssa haettava laina on usein helpompi saada hyväksytyksi. Tämä johtuu siitä, että lainan riski jakautuu kahden henkilön kesken, jolloin lainanantajan riski pienenee. Lisäksi yhteishakijan kanssa haettaessa lainasumma voi olla suurempi.

Miten yhteishakijan kanssa haettava laina vaikuttaa lainan korkoon?

Yhteishakijan kanssa haettaessa lainan korko saattaa olla edullisempi. Tämä johtuu siitä, että lainan myöntäjä näkee tilanteen pienemmän riskinä, kun vastuu lainan takaisinmaksusta jakautuu useammalle henkilölle. Lainanantaja voi siis tarjota parempia ehtoja, kuten alhaisempaa korkoa, kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa.

Voiko yhteishakijan kanssa haettavan lainan yhteishakija muuttua laina-aikana?

Yleensä yhteishakijan vaihtaminen laina-aikana ei ole mahdollista, sillä yhteishakijan tiedot ja taloudellinen tilanne otetaan huomioon lainaa myönnettäessä. Jos yhteishakija haluaa luopua vastuusta, laina on yleensä neuvoteltava uudelleen tai se on maksettava kokonaan pois.

Miten yhteishakijan kanssa haettava laina vaikuttaa lainan takaisinmaksuun?

Yhteishakijan kanssa haettava laina jakaa lainan takaisinmaksun vastuun kahteen osaan. Tämä tarkoittaa, että molemmat hakijat ovat yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos toinen hakijoista ei pysty maksamaan osuuttaan, toinen hakija on velvollinen maksamaan koko lainan. Tämä voi helpottaa lainan saamista ja mahdollistaa suuremman lainasumman, mutta lisää myös vastuuta, koska molemmat hakijat ovat yhteisvastuullisia lainan takaisinmaksusta.

Voitteko antaa esimerkkejä tilanteista, joissa yhteishakijan kanssa haettava laina on hyvä vaihtoehto?

Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa on hyvä vaihtoehto useissa tilanteissa. Esimerkiksi, se voi olla hyödyllinen silloin, kun haluat hakea suurempaa lainasummaa, sillä yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa lainasumma voi olla suurempi kuin yksin haettaessa. Toinen tilanne on silloin, kun haluat parantaa mahdollisuuksiasi lainan saamiseksi. Yhteishakijan kanssa haettaessa pankki näkee useamman maksukykyisen henkilön takana lainan, mikä voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia. Kolmas esimerkki on silloin, kun haluat jakaa lainan takaisinmaksuvastuun toisen henkilön kanssa. Esimerkiksi puolisoiden tai kumppaneiden on usein järkevää hakea lainaa yhdessä, jolloin molemmat osapuolet ovat yhtälailla vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Mikä on suurin mahdollinen lainasumma, jonka voin hakea yhteishakijan kanssa?

Suurin mahdollinen lainasumma, jonka voit hakea yhteishakijan kanssa, riippuu useista tekijöistä, kuten molempien hakijoiden tuloista, luottokelpoisuudesta ja nykyisestä velkataakasta. Lopullisen päätöksen lainasummasta tekee aina lainanantaja.

Onko yhteishakijan kanssa haettavalle lainalle mahdollista saada lyhennysvapaata?

Kyllä, yhteishakijan kanssa haettavalle lainalle on mahdollista saada lyhennysvapaata. Lyhennysvapaan ehdot ja kesto riippuvat kuitenkin lainantarjoajasta.

Mitä tapahtuu, jos toinen yhteishakijoista ei pysty maksamaan osuuttaan lainasta?

Jos toinen yhteishakijoista ei pysty maksamaan osuuttaan lainasta, vastuu lainan takaisinmaksusta siirtyy toiselle yhteishakijalle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos toinen hakijoista ei pysty maksamaan lainaansa, toinen hakija joutuu maksamaan koko lainan. Tämän vuoksi on tärkeää harkita huolellisesti, kenelle myönnetään yhteishakijan status lainassa.

Miten yhteishakijan luottotiedot vaikuttavat lainan myöntämiseen?

Yhteishakijan luottotiedot ovat merkittävässä roolissa lainan myöntämisessä. Jos yhteishakijalla on merkintöjä luottotiedoissa, se voi heikentää mahdollisuuksia saada lainaa tai vaikuttaa lainan ehtoihin, kuten koron suuruuteen. Toisaalta, jos yhteishakijalla on puhtaat luottotiedot ja vakaat tulot, se voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja parantaa lainan ehtoja. Jokainen lainanantaja arvioi hakemuksia yksilöllisesti, joten yhteishakijan luottotietojen vaikutus voi vaihdella.