Monet pankit ja rahoitusyhtiöt voivat tarjota suomalaisille lainanhakijoille lainaa 60000 euroon asti. Vaikka lainahakemuksen täyttäminen onnistuukin netissä noin 5 minuutissa, ei näin suuren lainan saaminen ole kuitenkaan ihan itsestäänselvyys. Lainapalvelut ovat asettaneet hakijoille ehtoja, joilla varmistavat, että saavat lainaamansa rahat takaisin.

Parhaat 60000e lainapaikat 2024Lainaa 60000 euroa

  1. Luottoheti.fi
  2. Haelaina.fi
  3. Vippi.org
  4. Rahoituslaitos

Mitä vaatimuksia 60000 euron lainalle on?

Rahoituslaitosten vaatimukset 60000 euron lainalle vaihtelevat, mutta yleensä ne edellyttävät hakijalta hyvää luottokelpoisuutta ja takaisinmaksukykyä. Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias ja hänellä pitää olla vakituinen osoite Suomessa.Kuitenkin 60000 euron laina 18-vuotiaalle voi olla haastavaa saada, ellei sinulla ole riittäviä tuloja.

Näin suuria lainoja ei tyypillisesti saa ilman säännöllisiä tuloja. Säännöllisiä tuloja voivat olla palkkatyöstä saatava ansio, yrittämisellä saatava ansio tai esimerkiksi eläketulo. Näin suurta lainaa ei voi myöskään saada, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä.

Näin haet 60000 euron lainaa netistä

60000 euron lainan hakeminen netistä on yleensä helppoa ja nopeaa:

  1. Tutki eri rahoituslaitosten tarjouksia ja vertaile niitä huolellisesti.
  2. Valitse sopiva lainantarjoaja ja siirry heidän verkkosivuilleen tai täytä lainahakemus lainavertailupalvelussa.
  3. Lainahakemuksissa kysytään varsinkin talouteesi liittyviä kysymyksiä. Hyväksy lainapalvelun ehdot ja lähetä lainahakemus sähköisesti.
  4. Jos saat myönteisen lainapäätöksen, lue lainatarjouksen ehdot huolellisesti läpi. Jos et ymmärrä jotain kohtaa, ota yhteyttä asiakaspalveluun.
  5. Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen pankkitunnuksillasi, rahat voidaan siirtää pankkitilillesi noin 1–3 vuorokaudessa riippuen rahoituslaitoksesta.

Lainaa 60000 euroa moniin käyttötarkoituksiin

60000 euron lainaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten esimerkiksi erilaisten remonttien rahoittamiseen, auton hankintaan tai muihin suuriin hankintoihin. Se voi olla hyödyllinen myös velkojen yhdistämiseen sekä yrityksen kasvun ja kehityksen rahoittamiseen.

Kulutusluottoja myönnetään netissä usein myös ilman tarkkaa rahan käyttötarkoitusta. Tällöin asiakas saakin päättää joustavasti itse, mihin lainarahansa käyttää. Joskus lainarahan käyttötarkoitus voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi lainan korkoon. Esimerkiksi autolainoissa voi olla suurempi korko, koska auto menettää tyypillisesti nopeasti arvoaan ja rahoitusyhtiö ottaa suuremman riskin myöntäessään lainaa.

  Mistä joustoluottoa 1400 euroa lainaan?

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina on suosittu lainatuote, joka mahdollistaa useiden eri kulutusluottojen, luottokorttivelkojen ja osamaksujen yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi. Moni suomalainenkin on ottanut viime vuosina yhdistelylainan maksaakseen pois kaikki aiemmat lainansa ja luottonsa yhdellä uudella lainalla.

Yhdistelylainaa voi saada 60000 euroon asti ja sen avulla voi säästää merkittävästi kuluissa. Useiden eri lainojen korkojen ja kulujen maksaminen on usein kalliimpaa kuin yhden suuremman lainan lyhentäminen. Yhdistelylaina voi helpottaa myös talouden hallintaa, kun kaikki velat ovat yhdestä paikasta ja eräpäiviäkin on muistettavana vain yksi.

Yhdistelylaina ei kuitenkaan välttämättä ole aina edullisempi vaihtoehto, kuin useiden velkojen maksaminen. Vaikka moni on saanut yhdistelylainan avulla helpotusta talouden pyörittämiseen, ei se automaattisesti tarkoita, että se on paras ratkaisu myös muille useaa lainaa lyhentävälle.

Harkitse vakuuksia, takaajaa ja yhteishakijaa

Vakuudet, takaaja ja yhteishakija voivat auttaa saamaan lainaa 60000 euroa. Nämä tekijät vähentävät pankin tai muun rahoitusyhtiön ottamaa riskiä lainaa myöntäessään, ja siten ne lisäävät asiakkaan mahdollisuuksia saada hyväksytty lainapäätös. Vakuuden, takaajan tai yhteishakijan avulla voi lainarahaa saada myös enemmän, kuin ilman vakuuksia haettaessa.

Vakuudet ovat omaisuutta, jota käytetään lainan takaisinmaksun vakuutena. Tämä voi olla esimerkiksi kiinteistö tai ajoneuvo. Kansankielessä vakuuden sijaan puhutaan usein pantista ja panttaamisesta.

Takaaja puolestaan on henkilö, joka on valmis maksamaan velan takaisin, jos lainanottaja ei siihen syystä tai toisesta kykene. Yhteishakija ja takaaja eroavat toisistaan siinä, että tyypillisesti yhteishakija hyötyy lainarahasta itsekin. Yhteishakija onkin usein avo- tai aviopuoliso. Tällöin nämä henkilöt hakevat lainaa yhdessä ja jakavat vastuun sen takaisinmaksusta.

Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon ja ehtoihin

Viisas lainanhakija kiinnittää aina huomiota todelliseen vuosikorkoon ja lainan ehtoihin ennen lainan hakemista. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kulut ja kertoo, kuinka paljon laina maksaa kokonaisuudessaan takaisinmaksun aikana. Se siis auttaa vertailemaan eri lainojen kustannuksia ja valitsemaan edullisimman vaihtoehdon.

  Mistä lainaa 5500 euroa?

Lainan ehdot puolestaan määrittelevät muun muassa takaisinmaksuajan, maksuerien suuruuden ja mahdolliset lisämaksut. Mitä suuremmasta lainasta on kyse, sitä enemmän ehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ehdoista on kovin vaikeaa päästä neuvottelemaan enää sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Voit vaikuttaa kuukausierään

Lainan kuukausierän suuruuteen voi vaikuttaa monella tavalla. Ensinnäkin on järkevää valita riittävän pitkä takaisinmaksuaika, jotta lainan lyhentäminen onnistuu myös taloudellisesti haastavina kuukausina. Mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä pienemmät ovat yleensä kuukausierät – toisaalta samalla myös kokonaiskustannukset kasvavat.

Ilmeinen tapa vaikuttaa kuukausieriin on myös vertailla eri lainojen korkoja ja kuluja, ja valita edullisin vaihtoehto. Lainan kilpailuttaminen netissä voi auttaa löytämään halvimman tarjouksen. Vakuudet, takaaja ja yhteishakija voivat niin ikään auttaa saamaan pienempi kuukausierä.

Usein kysyttyä 60000e lainoista

Kuinka nopeasti voin saada lainaa 60000 euroa käyttööni?

Lainan saamiseen käytettävä aika vaihtelee luotonantajien välillä, mutta useimmat tarjoavat lainapäätöksen saman päivän aikana ja rahan siirron tilille muutaman arkipäivän sisällä.

Tarvitaanko 60000 euron lainalle vakuuksia tai takaajia?

Lainan vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi omaisuutta tai takaajia. Kuitenkin monilla lainanantajilla on tarjolla myös vakuudettomia lainoja, jolloin lainan saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia.

Mikä on 60000e lainan takaisinmaksuaika?

Takaisinmaksuajan sopivuus riippuu yksilöllisistä tekijöistä, kuten taloudellisesta tilanteesta ja lainan käyttötarkoituksesta. Suositeltava takaisinmaksuaika on yleensä 5-15 vuotta.

Paljonko maksan korkoa 60000e lainalle?

Lainan korko ja muut lisämaksut vaihtelevat eri luotonantajien välillä, mutta yleensä korkoprosentti tämänsuuruisissa lainoissa on 5-15% välillä.