Vastuullisuus hakiessasi joustoluottoa tai lainaa

Vastuullisuus hakiessasi joustoluottoa tai lainaa

Vastuullisuus hakiessasi joustoluottoa tai lainaa

Vastuullinen lainaaminen on tärkeää, koska sen avulla voi helposti säästyä mahdollisilta maksuongelmilta. Ei tietenkään läheskään kaikki päädy ongelmiin luoton takaisinmaksamisen kanssa, mutta sitäkin valitettavasti tapahtuu.

Olemme kirjoittaneet pienen oppaan, miten valmistautua lainan hakemiseen sekä miten toimia, jos luoton takaisinmaksussa muodostuu jotain ongelmia.

Vastuullinen lainan hakeminen

Vastuullinen lainanhakeminen käy helposti, kun suunnittelet luoton itsellesi sopivaksi. Liikaa lainaa voi nostaa kuukausittaiset lyhennykset liian suureksi, mikä voi heikentää omaa henkilökohtaista taloutta.

Helppoja keinoja varmistua, että lainaaminen sujuu hyvin, on suunnitella se huolella.

Lue lisää Kilpailu ja Kuluttajaviraston sivuilta velan ottamisesta

Ota laina tarpeeseen

Jos olet lainan tarpeessa, niin varmistu kuinka paljon lainaa tarvitset. Luoton ottaminen käy vaivattomasti ja helppoa ottaa enemmän lainaa, kun varsinaisesti on tarvetta. Hyvin harkittu lainasumma varmistaa, että et maksa korkoa luotosta mitä et varsinaisesti tarvitse.

Suunnitetele laina hyvin

Tärkeintä on suunnitella takaisinmaksu niin, että se sopii omaan taloustilanteeseen. Liian tiukalle vedetyt lyhennykset rajoittavat muuta elämää ja haasteiden sattuessa talous voi romahtaa. Tämän tilanteen välttämiseksi kannattaa suunnitella omat lyhennykset niin, että niiden maksaminen onnistuu, vaikka jääkaappi hajoaisi tai autolle tulisi remontti.

Mikäli joudut maksuongelmiin

Mikäli joudut maksuongelmiin, tärkeintä on reagoida nopeasti. Mikäli otat välittömästi lainapalveluun yhteyttä, kun huomaat, että lyhennykset tulevat myöhästymään, voit vielä sopia uuden maksuaikataulun.

Jos palvelusta on tullut, jos maksumuistutus, on ehdottomasti aika ottaa yhteyttä asioiden hoitamiseksi. Yhteydenottamisella voidaan välttää laskun siirtyminen perintään, joka tulisi aiheuttamaan lisäkustannuksia lainan kulujen ja korkojen lisäksi.

Velkojen selvittäminen ja hoitaminen

Laki vanhojen velkojen maksusta